AĞCA’YI, 12 EYLÜL’ÜN NETEKİM PAŞASI BİLİR. - Fahrettin ALİŞAR

AĞCA’YI, 12 EYLÜL’ÜN NETEKİM PAŞASI BİLİR.

Fahrettin ALİŞAR

Mehmet Ali Ağca’nın tahliyesi, bu haftaki yazılı ve görüntülü medyanın ilk gündemini oluşturdu. Kimi kahraman gibi karşılandığını, kimi Abdi İpekçi’nin katili, kimi de Papa’nın tetikçisi olduğunu gündeme getirdi.

Mehmet Ali Ağca; 12 Eylül’ün törpülediği gençliğin içinde bulunan, kendisine verilen rolü oynayan bir oyuncudan başkası değildir.

Ağca’ya Abdi İpekçi’yi kim kurşunlattı?

Abdi İpekçi’nin öldürülmesinden sonra, O’nu apar topar askeri cezaevine götürenler kimlerdi?

Askeri cezaevinden, askeri bir kıyafet giydirerek kaçıranlar, kaçırdıktan sonra bir gün boyunca polise bildirmeyenler kimlerdi?

Askeri cezaevinden kaçırdıktan sonra, Bulgaristan’a gitmek üzere pasaport hazırlayanlar, Bulgaristan üzerinden İtalya’ya götürenler kimlerdi?

Ağca’yı İtalya’da saklayan, Papa’nın merasim alanında prova yaptıran, Papa’ya kurşun sıkmasından sonra, olduğu yeri İtalyan polisine ihbar eden kimlerdi?

Mehmet Ali Ağca’nın İtalya’daki 128 kez sorgulaması sırasında, Abdi İpekçi suikastını anlattığı, olayın çözüldüğü ancak Türkiye’de açıklanmadığı doğru mu?

Zamanın Emniyet Genel Müdürü Hayri Kozakçıoğlu’nun, “Ağca’ya İpekçi’yi Devletliler öldürttü!” sözünün ardından şu soru da sorulmaz mı? Peki kim bu Devletliler?

Mehmet Ali Ağca, hâlâ rolünü çok iyi oynuyor. Cezaevinden çıkar çıkmaz İngilizce beş maddelik bir metin dağıtıyor:

“l. Tanrı sonsuza dek, tek ve benzersizdir. Tanrı sonsuza dek bütündür. Teslis (Üçleme) diye bir şey yoktur.

2. Ben Tanrı değilim. Ben Tanrı’nın oğlu değilim. Ben ebedi Mesihim. Yani ete kemiğe bürünmüş ve yeniden doğmuş aynı ilahi söz. Ben tüm evrende Tanrı’nın ebedi yüksek hizmetkârıyım. Teslis (Üçleme) diye bir şey yoktur.

3. Ve Kutsal Ruh (Ruhül Kudüs) Tanrı’nın yarattığı bir melekten başka bir şey değildir. Teslis diye bir şey yoktur.

4. Dünyanın sonunun geldiğini ilân ediyorum. Tüm dünya bu yüzyıl içinde yok olacak. Her bir insan bu yüzyıl içinde ölecek.

5. İncil hata ile doludur. Mükemmel İncil’i ben yazacağım.

Ebedi Mesih Mehmet Ali Ağca”

Bu beş maddelik bildiri bile, O’nun hangi ruh halinde olduğunu gösteriyor.

Ağca dört yıl önce de “Ben Mesih’im, ben Tanrı değilim, ben Tanrı’nın oğlu değilim” diye bağırmıştı. Öyle anlaşılıyor ki, bu konuda eline bir bildiri tutuşturulmuş, kendine verilen rolü oynaması istenilmiş!

Ağca’nın Türkiye’ye getirilişi ile birlikte, cezaevine gelip gidenler hakkında, avukatı bazı ipuçları veriyor. Avukatı Ağca’ya soruyor:

“-Elini kolunu sallayarak cezaevine gelen, seninle görüşen, Cezaevi Müdürü’nün önlerinde ceket iliklediği bu ziyaretçiler kimler?”

Ağca’nın avukatına verdiği cevap:

“-Gelenler devlet! İçlerinden biri de Korgeneral. Yargıtay Genel Kurulu’na gidelim. Beni bırakacaklar. Biz müracaatı yapalım!”

Anlaşılıyor ki, Ağca ile gizli bir el pazarlık yapıyor ve çeşitli vaadlerde bulunuyor.

Kanaatimce Ağca ile ilgili cevapsız soruları, 12 Eylül’ün “Netekim Paşası” na sormak lazımdır. 12 Eylül öncesi askeri darbenin altyapısında kullandıkları; Ağca’ları, Çatlı’ları, daha sonra Avrupa’da ASALA’da kullanıp, kontrolden çıktıklarında, kimini mezara, kimini de cezaevine gönderen “Devletlileri”, ancak 12 Eylül’ün Netekim Paşası bilebilir!.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com