HEDEF BÜYÜTMEK - Fahrettin ALİŞAR

HEDEF BÜYÜTMEK
Fahrettin ALİŞAR

ABD Temsilciler Meclisi; 1915 yılında Anadolu’da emperyalizmin kışkırtması ve yönlendirmesiyle meydana gelen, zorunlu iskân olayını, “sözde Ermeni soykırımı tasarısı” olarak kabul etti. Her yıl Mart ayında, ABD’nin gündeminde bu tasarı var. Türkiye her yıl bu tasarının kabul edilmemesi için seferber olur. Her yıl Yahudi Lobisi, Demokratlar, Cumhuriyetçiler ile temasa geçme tiyatroları oynanır. Onlarla diyaloglara geçilmeye çalışılır. Bu konuda harcanan bütçenin maliyetini de bilmiyoruz!

ABD, 21 nci yüzyılda sanal ve yalan gerekçelerle Irak’ı işgal etti. İşgalden sonra Irak’ın fotoğrafına bir bakalım:

2 milyon Müslüman sivil katledildi.

1,5 milyon Müslüman sakat kaldı.

6 milyon Müslüman göçmen durumuna düştü.

1,5 milyon Müslüman evini terk etti.

6,5 milyon Müslüman öksüz kaldı.

Yeni doğan çocukların yüzde %50’si yetersiz beslenmeden ölüyor.

Okul çağındaki çocukların yarısı okula gidemiyor.

İşte ABD’nin “demokrasi” getireceğim diye, sanal ve yalan gerekçelerle işgal ettiği “Demokratik Irak(!)” bu!

ABD halen Afganistan’da ve Yemen’de masum sivilleri hiç tereddüt etmeden katletmektedir. Ebu Gureyp’te ABD askerlerinin ilkel ve iğrenç işkence fotoğrafları henüz hafızalardaki yerini muhafaza etmektedir. Dahası ABD, bütün dünyanın gözünün içine baka baka Guantanomo’da insan haklarına meydan okumaya devam etmektedir. ABD böyle bir ülkedir.

ABD’nin daha dün Süleymaniye’de bulunan Türk askerlerinin başına çuval geçirmedi mi? PKK terör örgütü ile mücadelede, Türkiye’nin terörle mücadelede zaafa uğraması için elinden her geleni yapmadı mı?

Bütün bu olan bitenlere rağmen Türkiye, ABD’yi “stratejik müttefik” ve “rol model” olarak ifade etmeye devam etmiştir. Büyük bir istekle de Türkiye, NATO’da ve Afganistan’da ABD ile işbirliğini sürdürmektedir. ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesini de sahiplenmiştir. Hatta Türkiye tamamen ABD’nin yönlendirmesiyle Ermenistan ile iki de protokol imzalamıştır. Bunun sonucu olarak da Azerbaycan ile ilişkilerinde Türkiye büyük gerilimler yaşamıştır.

Türkiye aşağıdan aldıkça ABD, Türkiye çıkarları aleyhine hedef büyütmektedir.

Türkiye artık “Ermeni soykırım tasarılarıyla” uğraşmaktan vaz geçmelidir. PKK terörü ve soykırım iddiaları, Batı ülkeleri tarafından Türkiye’nin dış politikasını manipüle etmek amacıyla kullanıldığı açıktır. Türkiye kendisine karşı oynanan makro planlara, mikro tepkiler göstererek durumu lehine çeviremez.

Türkiye, artık hedef büyütmelidir. Sahte ve sanal “Ermeni soykırım iddialarına” karşı, ABD ile problemleri olan İran ve dost Azerbaycan ile ikili ilişkilerini geliştirerek karşı hamle yapmalıdır. Türkiye ile Azerbaycan arasında ciddi ve stratejik bir bütünleşme süreci başlatılmalıdır. Bu bağlamda Hocalı ve Karabağ olayları dünya gündemine yeniden taşınmalıdır. ABD’nin Ermenistan yanlısı tutumuna karşı Türkiye, İran ile ilişkilerini Batı formatının dışına taşıyarak bir denge kurmalıdır.

Ancak böyle bir girişim Türkiye’yi sürekli savunma yapan bir ülke olmaktan çıkarabilir. Hedef büyütemeyen bir Türkiye, sürekli savunma yaparak küçülecektir. Zaten AB(D) de bunu istemektedir.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com