KÜRESEL FON SAHİBİ YAHUDİ ŞİRKETLERİNE ARACI OLANLAR, BENİ TEMSİL EDEMEZLER.

KÜRESEL FON SAHİBİ YAHUDİ ŞİRKETLERİNE ARACI OLANLAR, BENİ TEMSİL EDEMEZLER.

Fahrettin ALİŞAR

falisar@mynet.com
Günümüzde dünyanın “referans para birimi” Amerikan Doları’dır. Yani dünyada yapılan alışverişlerde bu para baz olarak alınır. Ülkemizde ve sanayileşmiş Avrupa ülkelerinde ticaret, genellikle dolar baz alınarak yapılır.

Enerji alanında dışa bağımlı olan ülkeler; petrol ihtiyaçlarını petrol üreticisi ülkelerden, dolar karşılığı alırlar. Yani bu ülkelere dolar öderler. Çin’den veya başka bir ülkeden yaptıkları ithalatlarını, hep dolar üzerinden yaparlar.

Son yıllarda bu ticaret yavaş yavaş Euro’ya kaymaya başlamıştı. Ne oldu ise bundan sonra oldu. Amerika’yı Gizli bir el, Amerika’yı ciddi bir krizin eşiğine getiriverdi. Bu ülkede 19 banka battı. Batan en önemli banka “Lehman Brothers” oldu. Bu banka hariç, Amerika’da batan bankaların çoğu küçük çaplı bankalardır. Batan en büyük bankalar, Avrupa’daki bankalardır. Avrupa’daki dünya devi bankalar; ya battı, ya da batmanın eşiğine geldi. Avrupa devletleri; kasalarındaki paraları, son kuruşuna kadar bu bankalara aktararak ayakta tutmaya çalışıyor. Şu anda krizin merkezi Avrupa oldu.

İşin ilginç yanı; Amerika’da batan dünya devi “Lehman Brothers”, ticaretini Amerika’dan çok, Avrupa ile yapıyordu. Amerikan Devleti, bu şirketi kurtarmak için 1 dolar bile vermedi.

Kriz karşısında Avrupa, çaresiz ve aciz duruma düştü. Yani Euro’nun dolar karşısında yakaladığı yükseliş tirendi, hızla düşüşe geçti.

Amerika’nın krizden sonra yaptığı hamlelere bakılacak olursa; bu ülkedeki küresel fon sahibi Yahudi işadamları, bu krizi kendi çıkarlarına bir araç olarak çıkarmışa benziyor. Çünkü Dolar karşısında referans olarak alınmaya başlanılan Euro, referans olarak zayıflatıldı.

Bu krizle birlikte, dünya yeniden yönünü Dolar’a çevirmiş durumda.

Tam bu kriz esnasında Amerika; kendisine fırtınayı dindirecek bir de “lider” buldu. Bir dönem köle olarak kullandığı zenci ırk, bu defa kurtuluş sembolü oldu. Çok ilginçtir ama; bu sembolü, Amerikan halkından çok, dünya görüyor.

Bu kriz esnasında Amerika’nın Türkiye üzerine çevirdiği dolaplar bitmek bilmiyor. Çok uluslu şirketlerin kontrolünde bulunan IMF’yi, yine Türkiye’nin üstüne yolluyor.

2001 yılında Türkiye’de hiç yoktan kriz çıkaran küresel fon sahipleri, IMF aracılığı ile Türkiye’ye bir gecede 17 milyar dolar gönderdi.

Türkiye yıllardır IMF’den aldığı borçları ödüyor. Ama IMF doymuyor. Bugünlerde yine gündemde IMF var. Türkiye yine IMF’den borç para almaya zorlanıyor. Rakamın adı bile konulmuş durumda. 10 milyar dolar. Bu şu anlama geliyor. Türkiye bir 10-15 yıl daha Amerikan dolarına çalışacak.

Ülkemiz için en büyük tehlike, küresel fon sahiplerinin silâh olarak kullandıkları; cari açık, sıcak para ve borçlanmadır. Ülkemiz bu silâhla, adeta ekonomik ve siyasi ablukaya alınmış durumda.

Yahudilerin kontrolündeki çok uluslu sermaye şirketlerinin aracı olarak kullandığı IMF ve Dünya Bankasının yardımı ile kalkınan bir tek ülke mevcut değildir. Bu çok uluslu sermaye şirketleri; yıllardır ülkemizi “yolunmuş kaz” gibi yolmaktadır.

Hem küresel ekonomik krizdeki gelişmeler ve hem de ülkemizin IMF ile yaptığı görüşmelere bakacak olursak; Yahudilerin kontrolündeki çok uluslu şirketler, hem dünya ekonomisinin hem de Türk ekonomisinin geleceği ile ilgili yeni dolaplar çevirmektedir.

Küresel fon sahibi Yahudi şirketlerinin çevirdiği bu dolaplara aracılık edenler; Sen’i, Ben’i, O’nu kısacası Müslüman Türk insanını temsil edemez. Öyle ise bu oyunu Sen, Ben, O yani Müslüman Türk insanı bozmalıdır.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com