TESLİMİYET VE TAVİZİN GELECEĞİ YOKTUR. - Fahrettin ALİŞAR

TESLİMİYET VE TAVİZİN GELECEĞİ YOKTUR. 

Fahrettin ALİŞAR  

     Yavru Vatan Kıbrıs’ın Kuzeyi; Türkçe-İngilizce karışımı, turuncuya bezenmiş pankartlarla süslendi. Pankartlardaki ortak slogan; “Yes be Annem”den başka bir şey değildi!

      Yes be Annem pankartını yazanlar da, taşıyanlar da; “Soros-AB Fonları”ndan besleniyordu. Kampanya müthişti. Adeta Rumlara; “AB karşılığında, devletimizden vaz geçmeye hazırız. Ne isterseniz vereceğiz. Bizim sizden ayrılma diye bir niyetimiz yoktur. Sizsiz yapamayız. Aramızdaki köprüleri yıkacağız. Ne yapıp, ne edip bizi AB’ye alın!” diye yalvarıldı.

      Soros-AB fonlarından beslenenlerin kampanyası başarıya ulaştı. Annan Planı % 65 ile kabul edildi. AB kara sevdalısı CTP’nin eli iyice güçlendirildi. Yılan gibi kıvrak Talat Cumhurbaşkanı, Soyer de Başbakan oldu. Barışın(!) önündeki adam olarak ilan edilen Denktaş, emekli edildi. Neredeyse hain ilan edilmekten kurtuldu.

      Artık 40 yıldır çözülmeyen “Kıbrıs sorunu” çözülüverecekti. Halkını aydınlatmaya çalışanlar “çözümsüzlüğü çözüm olarak görenler” olarak sınıflandırılıverdi.

       Ancak ters giden bir olay vardı. O da Türkler ezici bir çoğunlukla, “Yes be Annem” sloganıyla “evet” derken, Rumlar ezici bir çoğunlukla “hayır” deyivermişti. Çünkü Rumlar; adeta Annan Planı ile altın tepsi içinde kendilerine sunulan Kuzey Kıbrıs ile birlikte Türkiye’nin de siyaseten teslim olmasını bekliyorlardı.

      Ardından AB’den koro halinde sesler yükseldi:

     -Kıbrıs’ı tanı, sınırlarını aç, askerlerini çek!

     İçimizdeki “ver kurtulcular” çok düşündüler. Acaba bir kısmını yapsak mı? Bunlara inansak mı?

     Dayatmalara karşı “ver kurtul” ile Kıbrıs’tan kurtulmanın mümkün olmadığını ancak yaşayarak öğrenmeye başladılar.

     Bizi “çözümsüzlüğü çözüm olarak görenler” sınıfına yerleştirenlerin, bunun böyle olmadığını ancak zaman içinde anlamaya çalışmaları, Türkiye’ye çok zaman kaybettirdi.

     Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız! Kıbrıs, Türkiye’nin siyasi bir laboratuarıdır. Kıbrıs ile Türkiye sadece siyasi değil, her anlamda organik bir bütündür.

     Kıbrıs’ta Derviş EROĞLU’nun UBP’si birinci parti olarak seçimden çıkmıştır. Kıbrıs’ta kaybeden CTP değil, “Soros-AB Fonları” ile beslenenlerdir. AB kara sevdalılarıdır.

     Kıbrıs Türk halkı; bütün yönlendirme ve baskılara rağmen, CTP’nin kendisini barışa değil, teslimiyete götürdüğünü kavramıştır. Kıbrıs, AB’ye teslimiyeti esas alan bir iktidardan kurtulmuştur. Nitekim Derviş Eroğlu; “Sadece Rumların değil, Kıbrıs Türk halkının da isteklerinin olmasıyla bir anlaşma olabileceğini” yüksek sesle haykırmıştır.

     Kıbrıs Türk halkı bu seçimlerde; Rumların isteklerine uyma ve AB’nin teslimiyet şartlarını yerine getirme yerine, önceliği kendi kimliğine verilmesini istemiştir.

     Türk Milleti her yerde aynıdır. Kritik noktalarda, milli çıkarlarını savunanları, eninde sonunda başka Milletlerin çıkarlarının peşinde sürüklenenlere tercih etmiştir. Tarih bunun örnekleri ile doludur.

     Özellikle yöneticilerimiz şunu iyice öğrenmelidirler! “Teslimiyet ve tavizin hem asaleti, hem de geleceği yoktur!”

     Teslimiyet ve taviz üzerine politika yürütenlerin sonu görünmektedir. Türkiye’deki esas sorun; seçmene zamanı gelmiş bir fikre sahip olduğunu gösterebilme sorunudur.

     Bunu gösterebilmek, elbetti maddi ve manevi bedel ister. AB(D) güdümlü yazılı ve görüntülü medyasıyla mücadele ister.

     Yarınlar; teslimiyet ve tavizin, asaleti ve geleceği olmadığını görenlerin olacaktır. İnşallah o günler yakındır!

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com