YAHUDİ DİASPORASI - Fahrettin ALİŞAR

YAHUDİ DİASPORASI

Fahrettin ALİŞAR

Siyonist İsrail, coğrafya olarak küçüktür ama dünya siyasetine yön veren, güçlü bir “Yahudi diasporası” vardır. Yahudi diasporasının birinci amacı, “Arz-ı Mevud” hayalini gerçekleştirmektir.
Bilindiği gibi “arz-ı mevud”; tahrif edilmiş Tevrat’ta, Yahve’nin İsrailoğullarına vaat ettiği topraklar için kullanılan tamlamadır. Yahve, Fırat ve Nil arasındaki bu toprakları, İsrailoğullarına vaat etmiştir ve her siyonistin amacı bu vaadin gerçekleşmesini sağlamaktır. (Yahve; ibrani terminolojisinde tanrının adıdır.)
Yahudi diasporası; İsrail Devleti’ni kurmayı başardıktan sonra, “arz-ı mevud” yolunda adım adım ilerlemektedir. Bu uğurda zaman zaman İslâm Ülkelerine savaşlar açmış, zaman zaman İslâm Ülkelerini kendi aralarında savaştırmış, zaman zaman da ayrıştırma politikalarını başarı ile yürütmüştür. Bunların en bariz örnekleri; Arap-İsrail Savaşları, Irak-İran Savaşı, Filistin’e ve Lübnan’a yapılan saldırılar ve soykırım politikaları, Körfez Savaşları ve son olarak Irak’ın işgalidir.
Siyonist İsrail’in coğrafya olarak küçüklüğünden dolayı, İsrailli pilotlar kendi hava sahasında uzun mesafeli uçuşlar yapamamaktadır. Bunun için uzun yıllar İsrailli pilotlar uçuş eğitimini Konya hava sahasında yaptılar. Deneme uçuşlarının ardından, Müslüman Ülkelere nükleer bomba atma eğitimini de Konya hava sahasında aldılar ve almaya da devam ediyorlar.
Konya’da uçuş yapan İsrailli pilotların omuzlarındaki amblemi ve hangi anlama geldiğini acaba kaçımız biliyoruz? Bu amblem; “hilali pençeleriyle ve gagasıyla parçalayan bir kartal!” Bu amblem, İsrail Hava Kuvvetlerinin amblemi!
Hepimizin bildiği gibi; “hilâl” İslâm’ı temsil eder. Siyonistlerin, hava kuvvetlerindeki bu amblemin şekli, İslâm Ülkeleri üzerinde izledikleri politikalar ile eş anlamlıdır.
Bu eğitim çerçevesinde, her yıl Türkiye-İsrail-ABD ile birlikte Konya hava sahasında, “Anadolu Kartalı” adıyla tatbikat yapmaktadır. Ancak bu yıl yapılacak olan tatbikattan İsrail bir bahane ile çıkartıldı. Bu karar çok hafif bir uygulama olsa da, yerinde bir karardır.
Ankara’nn Anadolu Kartalı tatbikatından İsrail’i çıkarma kararının ardından, Yahudi diasporası tarafından çok sert rüzgârlar estirilmeye başlanıldı.
Yahudi diasporasının sözcüsü durumunda bulunan ve İsrail’de yayın yapan The Jerusalem Post Gazetesi, 5 Ekim 2009 Pazartesi günü aynen şu manşeti attı; “Ankara’nın Kuzey Irak’ta peş peşe düzenlediği bombardımanlarda ölen Müslüman Kürtler’in sayısı, İsrail’in Gazze saldırısında ölen Filistinlilerin sayısından daha fazladır!”
Yahudi diasporasının İsrailli siyaset bilimcisi Efraim İnbar da aynı gazetede şu tespitlerde bulundu: “Şayet Türkiye, bir bahaneyle İsrail’den uzaklaşırsa, Washington ve Brüksel’le olan olumlu ilişkilerini yürütmeyi mi umuyor? Türkiye kendisine saf belirlemek zorundadır!”
Yahudi diasporasının son kararı, İsrail’de bulunan bir Kasaba’ya “Ermeni Soykırım Anıtı” dikme kararı oldu.
The Jerusalem Post Gazetesi’nin yürüttüğü kampanya, İsrailli siyaset bilimcisi Efraim İnbar’ın yaptığı tespitler ve İsrail’in “Ermeni Soykırım Anıtı” dikme kararı da gösteriyor ki; Yahudi diasporası, Türkiye’yi Washington-Brüksel-Telaviv Hattı’ndan sıkıştırmaya başlamıştır.
Son gelişmeler de gösteriyor ki; bizim yıllardır yazdığımız “İsrail Güdümlü Kürt Devleti Projesi”, “Kendini kamusle etmiş Yahudi dönmesi Barzani”nin gerçek kimliği, artık gizlenmeyecek kadar açıktır. Yahudi diasporası ne diyor? “Ankara’nın Kuzey Irak’ta peş peşe düzenlediği bombardımanlarda ölen Müslüman Kürtler’in sayısı, İsrail’in Gazze saldırısında ölen Filistinlilerin sayısından daha fazladır!” Verilen örnek bile manidardır.
Türkiye’yi sözde Ermeni soykırımı kartı ile sıkıştırmak için Ermeni diasporasını kullanan emperyalist güçler, Türkiye’nin başını kaldırdığı an Yahudi diasporasını da devreye sokmuşlardır. Türkiye’nin acilen uzun vadeli, Yahudi diasporası ile mücadele planı hazırlaması gerekmektedir. Zira Yahudi diasporası, Ermeni diasporasından çok daha tehlikelidir. Çünkü bu coğrafyada Ermeniler bir piyon olarak kullanılmış ve halen de kullanılmaya devam etmekte iken, Yahudiler; Türkiye topraklarının da için bulunduğu, İslam coğrafyasında, “arz-ı mevud” yolunda adım adım ilerlemektedir.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com