ABD’NİN MEDENİYET EGEMENLİĞİ BİR ÜTOPYADIR. - Fahrettin ALİŞAR

ABD’NİN MEDENİYET EGEMENLİĞİ BİR ÜTOPYADIR.

Fahrettin ALİŞAR

1500’lü yıllarda Yavuz Sultan Selim; “bu dünya bir padişaha (devlete) çok, iki padişaha az” demişti. 2010 yılına ayak bastığımız bu devirde, dünya bir devlete bile az geliyor. Bu devlet de, direksiyonunda Yahudi diasporasının bulunduğu ABD’dir.

ABD’nin nihai hedefi, bütün dünyaya tek başına egemen olmaktır. Obama öncesi ABD’nin başkanı olan Bush, bu düşüncesini hiç gizlememiş ve aynen şöyle demişti: “Ya bendensiniz, ya da karşımdasınız!”

Yahudi diasporasının girişimleri neticesinde Amerika; Evanjelizm’le Katolik dünyayı, Bartholomeos’a ekünemiklik atfederek Ortodoks âlemini, Ilımlı İslâm Projesi ile de Müslüman ülke halklarını, dünya egemenliği için kıvama getirmeyi başarmıştır.

Yine Yahudi diasporasının girişimleri ile Varşova Paktı’na karşı kurulan NATO, Varşova Paktı dağılmasına rağmen dağıtılmamış ve Müslüman Ülkelere karşı kullanılmak üzere, yeniden modernize edilmiştir. (Türkiye’nin NATO’nun içinde tutulması, göz boyamaktan başka bir şey değildir. )

Yahudi diasporasının kurduğu vakıflar, yaptığı yardımlar, dünyanın her noktasına saldığı ve ipleri CIA vasıtasıyla elinde tuttuğu yüzlerce sivil toplum örgütü ile insan hakları ve demokrasi peşinde değil, ABD’nin dünyaya egemenliği peşindedir.

ABD’nin dünya egemenliği asla gerçekleşmeyecek bir “ütopya”dır. ABD kurulalı 200 küsur yıl olmuştur. ABD bu süre içerisinde, ırkları yok etmiş, atom bombaları üretmiş ve kullanmıştır.

Kendi kendimize soralım: ABD; edebiyatından mimarisine, insan haklarından hukukuna kadar, dünyaya ne katkısı yapmıştır.?

Böylesine çirkin bir geçmişi olan ABD; yeryüzünde on binlerce yıllık temeli ve bir silinmez medeniyeti bulunan, Türk’ü, Arab’ı, Rus’u, Fars’ı, Çin’i, Hint’i yutamaz.

Müslüman Türk’ün, Arab’ın, Fars’ın ve de Çin’in ve Hint’in meydana getirdiği binlerce yıllık medeniyetleri, adeta ABD’ye meydan okumaktadır. Demektedir ki; “sen kim oluyorsun da bizi tek kutuplu bir dünya adı altında, kendi egemenliğine rampalamaya çalışıyorsun?”

ABD’nin 200 küsur yıllık geçmişinde oluşturduğu bir tek medeniyet yoktur. Bir medeniyet oluşturacak “ABD Milleti” diyebileceğimiz bir “millet” de ortada yoktur. ABD’yi meydana getiren bir halk yığını vardır. Bu halk yığını asla “millet” değildir.

Yahudi diasporasının ağzına almak istediği lokmalar, Amerika’nın karnından çok büyüktür. ABD’nin dün Vietnam’da başına ne geldiyse, bugün Irak’ta da başına o gelecektir.

Yavuz’un dediği gibi “dünya bir padişaha (devlete) fazla, iki padişaha az” ama Yahudi diasporasının güdümümdeki ABD’nin başında; o padişah, yönetiminde o Osmanlı nizamı yoktur. Dolayısıyla Yahudi diasporasının güdümündeki ABD’nin medeniyet alanında “dünya egemenliği” asla gerçekleşmeyecek bir “ütopya” dır.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com