KÜRESEL SOYGUNCU IMF VE SOROS’UN CENGİZ ÇANDAR’I - Fahrettin ALİŞAR

KÜRESEL SOYGUNCU IMF VE SOROS’UN CENGİZ ÇANDAR’I
Fahrettin ALİŞAR

Spekülatif sermaye ve fonların dünyaya hakim olmaya başladığı yıllar, dünyada işsizliğin ve fakirliğin arttığı yıllardır. İstikrarsızlığın kol gezdiği, büyük krizlerin yaşandığı dönemlerdir.

Spekülatif sermaye ve dünya ekonomisine yön veren fon sahipleri, bunun adını “küreselleşme” olarak koydular. Dünya ekonomisini yönlendirmeye başladılar.

IMF ve Dünya Bankası, küresel güçlerin kullandığı birer aracı kuruluşlardır. En son İstanbul’da yapılan IMF ve Dünya Bankası toplantılarını bu çerçevede değerlendirmek gerekir.

Küreselleşme, bizim gibi milli iktisat bilincine ulaşmamış ekonomileri, yüksek cari açıklarla, kan kaybından öldürmeye çalışmaktadır. Türkiye’nin bu küresel finans sisteminden bir an önce kurtarılması zaruriyettir.

IMF uluslar arası para ve finans komitesi sonuç bildirgesinde; “kota reformu, IMF’nin meşruluğunu ve etkinliğini artırmak için çok önemlidir” denildi. Bu sonuç bildirgesindeki “kota reformu” bizim ekonomimizi baltalayan bir girişimdir ve başarılı da olmuştur. Burada üzerinde durulması gereken bir husus ta; “IMF’nin meşruluğu” meselesidir. Sonuç bildirgesinde “meşruluk” vurgusu yapma mecburiyetinde kalmaları, aslında kendilerinin de bir “soyguncu kuruluş” olduklarının farkında olduklarının ispatıdır.

Soyguncu bir kuruluş olan IMF, başta ABD olmak üzere 7 sanayileşmiş ülkenin fonudur. Dünyayı “dolar” hegemonyasına sokmayı amaçlamaktadır. Doları bir dünya parası yapmak istemektedir. Kriz halindeki ülkelere yüksek faizli kredi vererek, soyguncu kuruluş kimliğinde olduğunu göstermiştir.

IMF, ABD ve onun güdümündeki zengin ülkelerin bir lobisidir. IMF’nin kullandığı “yoksullukla mücadele” sloganı, göz boyamadan başka bir şey değildir.

IMF başkanı, “fakirlikle mücadele için yeni bir fon kurulmalı” demektedir. Bu ne yaman bir çelişkidir. Çünkü kalkınamamış, ekonomik kriz yaşayan ve sömürge durumundaki ülkeleri iyice fakirleştiren, bizatihi IMF politikalarıdır yani IMF’dir.

Dünyada ekonomik istikrar sorunu, işsizlik ve fakirlik sorunu giderek büyümektedir. Fakir ülkeler ile zengin ülkeler arasındaki uçurum iyice açılmaktadır.

Bugün yoksulluk sorunu, dünya savaşları sonrası yıllar kadar kötüdür.

Dünyadaki bu yoksulluk sorunun en büyük sorumlusu, IMF ve Dünya Bankasıdır. Bu kuruluşları yönlendiren küresel güçlerdir.
SOROS’UN CENGİZ ÇANDAR’I

IMF toplantıları için İstanbul’da boy gösteren Cengiz ÇANDAR, dünkü köşesinde; “Soros 80 yaşında ama beyni pırıl pırıl çalışıyor” diye Yahudi spekülatörünü öve öve bitiremedi. Çandar’ın yazdıklarına göre, IMF ve Dünya Bankası toplantıları için İstanbul’a gelen George Soros; Cengiz ÇANDAR ve adı sır gibi saklanan “birkaç kişi”ye Bebek’te bulunan İtalyan lokantasında bir yemek vermiş. Yemekte “Kürt ve Ermeni açılımı” ile Doğan Grubuna kesilen vergi cezası konuşulmuş.

Soros’un Cengiz Çandar’ı, fazla ayrıntılara girmiyor. Şifreli bazı cümleler kuruyor. Katılımcıların özellikle Kürt ve Ermeni açılımları ile ilgili olarak ortak söylemleri olduğunu vurguluyor.

Soros, 18 Şubat 2005’te de yine Bebek’te İtalyan Lokantasında bir yemek vermiş, yemeğe; MİT Müşteşarı Sönmez Köksal, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, TESEV Başkanı Can Peker, TRT eski Genel Müdürü Cem Duna ve ABD ajanları Büyükelçiler Eric Edelman ile Mark Parris katılmıştı. Bu yemekte alınan kararlardan birinin “Ermeni açılımı” olduğu ancak yıllar sonra anlaşılabildi.

Soros’un Cengiz Çandar’ının yazdıklarına bakarak; Türkiye’nin yeni bir “Soros operasyonu”nu ile karşı karşıya kalacağını söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com