28 ŞUBAT SÜRECİNİN BAŞ AKTÖRÜ ÇEVİK BİR’E MEYDAN OKUYAN SİYASETÇİ KİMDİ? - Fahrettin ALİŞAR

28 ŞUBAT SÜRECİNİN BAŞ AKTÖRÜ ÇEVİK BİR’E MEYDAN OKUYAN SİYASETÇİ KİMDİ?

Fahrettin ALİŞAR

28 Şubat sürecinin en hareketli olduğu dönemdir. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda bir etkinlik düzenlenir. Etkinliğe merhum Muhsin YAZICIOĞLU’nun yanında, 28 Şubat sürecinin baş aktörü Çevik BİR de davetlidir. Muhsin YAZICIOĞLU salona girer ve kendisine ayrılan yere oturur. Protokolde oturanlardan biri de Çevik BİR’dir.

Muhsin YAZICIOĞLU’nu salonda gören Çevik BİR; bir elemanı vasıtasıyla Muhsin YAZICIOĞLU’na bir not gönderir.

Muhsin YAZICIOĞLU’na yaklaşan Çevik BİR’in adamı:

“-Bu notu size Çevik BİR paşam gönderdi!” der.

Kağıdı alan Muhsin YAZICIOĞLU nota şöyle bir göz atar. Notta aynen şu yazılıdır:

“-Türkiye’nin İran olmasına asla izin vermeyeceğiz!”

Notu okuyan Muhsin YAZCIOĞLU hemen cebinden kalemini çıkarır ve bu notun arkasına şunu yazar:

“-Biz de Türkiye’nin Suriye olmasına izin vermeyeceğiz!”

Yazdığı cevabın ardından hemen notu Çevik BİR’e iade eder.

Evet, Muhsin YAZCIOĞLU ve Çevik BİR arasındaki İran-Suriye atışması ne anlama geliyordu. 28 Şubat sürecinin kudretli(!) paşası Çevik BİR, Refahyol iktidarını 7 milletvekili ile ayakta tutmaya çalışan BBP Genel Başkanı’na “irtica” içerikli bir mesaj yolluyor, tabiri caiz ise; “Sayın Muhsin YAZICIOĞLU, ayağını denk al” demeye getiriyor. Muhsin YAZCIOĞLU da bu mesaja karşılık, Türkiye’nin Suriye’deki Baascı rejimi gibi bir baskı rejimiyle (ki o dönemde Suriye’de baskıcı bir yönetim vardı) idare edilmesine izin vermeyeceklerini, dolayısıyla darbelere karşı direneceğini söylüyor.

Direnme mesajını kime gönderiyor?

Bizzat postmodern darbenin komutanı olan Çevik BİR’e. Söz konusu mesajın anlamı şudur:

“-Siz darbe yapabilirsiniz, ama bizler de bu darbeye direneceğiz. Halkımızın baskıcı bir rejimle ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz!”

Sadece bu davranış bile, merhum Sayın YAZICIOĞLU’nun ne kadar “cesur ve milli siyasetçi” olduğunu ispatlamaya, yeter de artar bile.

İşte Muhsin Bey böyle bir adamdı. O dönemde kendisine teklif edilen hükümet ortaklığı, bakanlık, bürokrasi gibi makamları, kesinlikle kabul etmedi. O sadece “Müslümanların İktidarı”na karşılıksız destek verdi. İşte bu yüzden Sivaslısı, Konyalısı, Erzurumlusu, Karslısı, Edirnelisi, Mersinlisi, Hakkarilisi, Mardinlisi, Hataylısı O’nun cenazesine koştu. Onu karşılıksız sevdi.

Şahitlik ederim ki:

O vefalıydı.

O sağlam bir Türk Alpereniydi.

O temiz bir Müslüman’dı.

O iyi bir Mü’min’di.

O; iki saniyesine hükmedemediğin bir dünya için fırıldak olmaya gerek yok sözü ile hayat felsefesini ortaya koyan, bir yiğitti.

Rabbim rahmet eylesin, mekanın cennet olsun, yiğit adam Muhsin YAZICIOĞLU!

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com