AVRUPA BİRLİĞİ MARŞI NEYİ ANLATIYOR?

AVRUPA BİRLİĞİ MARŞI NEYİ ANLATIYOR?

Fahrettin ALİŞAR
falisar@mynet.com

Hıristiyanlığın merkezi Roma’da; Papa 10. Innocenzio ve Papa 5. Siktus’un huzurunda, Avrupa Birliği Anayasası’nı imzaladık. İmza töreninin hemen ardından, yerli işbirlikçiler; Türkiye’yi adeta bayram yerine çevirdiler. Papa 10. Innocenzio’nun; 24 yıl boyunca “Haçlı Seferleri”ni organize ettiğini, azılı Türk düşmanı bir Papa olduğunu yazdığımızda, bize “paranoya” nitelemesi yapıldı.
Yerli işbirlikçilerin estirdiği “yalancı AB bayramı” ile, halkımız uzun süre kandırıldı. Tepkiler yükselmeye başlayınca da, bu işbirlikçiler sipere yatarak beklemeye başladılar.
AB Komisyonu Başkanı Barroso’nun ülkemize gelmesi ile birlikte; yerli işbirlikçiler, seferberlik ilân ettiler.
AB beslemeli, sömürge zihniyetli Top Sakal; Barroso’nun ülkemize geldiği akşam, canlı olarak sunduğu haber programında, “AB Marşı” eşliğinde haykırmaya başladı:
“-Al Bizi AB’ye Barroso!”
“-Kurtar Bizi Barrosso!”
“-Ümidimiz Barrosso!”
“-İnce Ayar Yap, Barrosso!”
Top Sakal’ın, canlı yayında çaldığı “AB Marşı” neyi anlatıyordu? Anlamak için önce sözlerine bakmak lâzım:

“Törelerin ayırdıkları,
Senin sihrinle birleşir.
Yumuşak kanadının uçtuğu yerde,
Gökyüzünün ışıltılı evreninde,
Uçan güneşler gibi.
Yolunuzda neşeyle koşun kardeşler!
Zafere koşan bir kahraman neşesiyle,
Kucaklaşın ey milyonlar!
Bu öpüş tüm dünyanındır.
Kardeşler, yıldızlı göğün üzerinde,
Sevgili bir BABA vardır.”

“AB Marşı”nın bu sözleri, Beethoven’in 9. Senfonisi “Neşeye Övgü”nün 4. bölümünden seçilmiş. Bu bölümde bahsedilen “birleşme noktası” Hıristiyanlık ve onun kutsal değerleridir. Buradaki ince nokta; Hıristiyanlığın “telis” yani “Baba-Oğul-Kutsal Ruh” üçlemesinin bu marşa, dolayısıyla AB Anayasası’nın içine girmiş olmasıdır.
Yani yerli işbirlikçi, sömürge zihniyetli Top Sakal; “gökyüzündeki sevgili baba(!)”yı anıyor, benim Necip Milletim(!) de kuzu kuzu dinliyor!.
Yunanlılar İzmir’e çıktığı zaman, içimizdeki işbirlikçiler aynen şöyle diyorlardı:
“-Niçin üzülüyorsunuz efendiler! Memnun olmalısınız; Yunanlılar bizim menfaatimize çalışıyor, memleketi eşkıyalardan temizlemeye uğraşıyor. Batı medeniyeti getiriyor!”
O zamanlar İngiliz maşası Yunan’dan medeniyet umanlar; şimdilerde de aynı şeyi Avrupa Birliği’den ve de “küresel imparatorluk sahipleri”nden bekliyorlar.
Ne diyor bizim Top Sakallı işbirlikçiler?
“-Avrupa Birliği Bize Medeniyet Getirecek!”
Bizim Top Sakal görevini yapıyor. Çünkü O; Barroso’nun fonları ile beslenip, O’nun adına çalışan, sömürge zihniyetli yerli bir işbirlikçi. Kamuoyunun ekseriyeti artık O’nu ve O’nun korosunu tanıyor.
Bizim sözümüz kandırılmış insanımıza! Müslüman olduğunu iddia edip, yaratıcımız Allah (c.c.) yerine, Hıristiyanlığın “Baba Tanrı”sını ananlar; mutlaka bir “nefis muhasebesi” yapmalıdırlar. Bu nefis muhasebesi, hem yapılan yanlışları ve eksiklikleri görmeye, hem de “hata”dan dönmeye vesile olacaktır.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com