EMPERYALİST GÜÇLERİN TETİKÇİLERİ

EMPERYALİST GÜÇLERİN TETİKÇİLERİ

Fahrettin ALİŞAR
falisar@mynet.com

Bu coğrafya için hazırlanan ve uygulamaya konulan planlar, yorgun ve bitkin halkımızdan gizleniyor. Halk; küresel terörist AB(D) ve İsrail’in nihai hedeflerine ulaşmak için kullandığı araçlara alet olmaya zorlanıyor. Buna karşı çıkanlara, yıpratma ve dışlama kampanyaları yürütülüyor.
Bugün bu coğrafyada cereyan eden olayların hepsi, “Büyük Ortadoğu Projesi”nin uygulama safhasında gerçekleşen olaylardır. Oysa kamuoyunun tartıştığı olayların ekseriyeti, teferruattır. Zaten bu projenin gerçekleşmesinde birinci öncelik, bilgi kirliliği ile halkın kafasının karıştırılmasıdır.
Türkiye, kendisi için hayati önem taşıyan konuları tartışmıyor. Bizim yazılı ve görüntülü medyamız; Merkez Bankası ödemeler dengesi verilerine göre; yabancı yatırımcıların, son beş yılda, Türkiye’den tam 25.5 milyar dolar rekor kâr elde ettiklerini hiç yazmadı, gündemine hiç taşımadı. Yabancı sermayenin bu 25.5 milyar doları kendi ülkelerine aktardığını okuyucularına ve izleyicilerine duyurmadı. Ülkemizdeki cari açığın çığ gibi büyüdüğünü, cari açığın Cumhuriyet Dönemi’nin en yüksek seviyesine ulaştığını, dış borcun 380 milyar doları aştığını gündemine taşımadı.
Bankalardaki yabancı payı; İtalya’da yüzde 8, Almanya’da yüzde 5, İspanya’da yüzde 10, Hollanda’da yüzde 11, Fransa’da yüzde 19 iken, Türkiye’de yüzde 55’tir. Bunu kamuoyunun yüzde kaçı biliyor? Büyük gazetelerimiz, çok okunan gazetelerimiz, millî eksenli olduğunu savunan çok okunan gazetelerimiz, bunlara hiç değindi mi?
Ülkemizdeki en büyük tehlike, küresel fon sahiplerinin silâh olarak kullandıkları; cari açık, sıcak para, borsa spekülatörlüğü, milli varlıkları ele geçirme ve borçlanmadır. Ülkemiz bu silâhla, adeta ekonomik ve siyasi ablukaya alınmıştır.
Bugün ülkemizde; vatandaşın konut için 20 milyar dolar borcu var. Otomobil için 4 milyar dolar, bireysel kredi olarak 120 milyar dolar borcu var. Vatandaş; kredi kartı, konut, taşıt ve tüketici kredileri ile esir alınmış durumda. Kamu borcu 402 milyar doları aştı. Özel sektör borcu, 122 milyar doları buldu.
Merkez Bankası verilerine göre; bu yıl Ocak-Temmuz döneminde kara listeye 19 bin 661’i tüketici kredisi, 172 bin 998’i ise kredi kartı borcunu zamanında ödeyemeyen toplam 192 bin 659 isim alındı. Kara listedeki kişi sayısı Temmuz sonunda 486 bin 562 kişiye yükseldi. Listelerin 68 bin 551’ini tüketici kredisi, 418 bin 11 ‘ini ise kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin yer aldığı listeye alınanlar oluşturdu.
Bugün bu ülkede, yabancı bakanların tamamı, banka ve kredi kartları için yasal faiz olarak yüzde 96 ve gecikme faizi olarak yüzde 106 faiz uyguluyor. Ziraat Bankası’nın uyguladığı faiz oranı ise yüzde 48.
Çok uluslu sermaye şirketleri; IMF ve Dünya Bankası aracılığıyla, Türkiye’de paradan para kazanmakta, ülkemizi “yolunacak kaz” olarak görmektedir.
Emperyalist güçlerin tetikçileri; ekonomik alanda bunların hangisini enine boyuna, ekranlarına, gazete sütunlarına taşıdı? İzleyici ve okuyucularını bilgilendirdi?
Türk Tarih Kurumu Başkanımız, emperyalist güçlerin bir silâh olarak kullandıkları “Ermeni Soykırımı İftirası” ile ilgili olarak, “Osmanlı Arşivleri”ni sonuna kadar açabileceklerini, bunun bir yalan olduğunu defalarca vurguladı. Bu değerli tarihçimizin görev süresinin uzatılmayıp görevden alındığı günler, Ermenistan ile gizli görüşmeler başladı.
Kıbrıs’ta Türklere; “imtiyaz verilmiş azınlık statüsü” kılıfı geçirilmek üzere!
Kuzey Irak ve tabii ki Kerkük’te oynanan oyunlar, ustalıkla kamuoyundan gizleniyor.
İran’a ABD ve İsrail’in yapacağı saldırı için son hazırlıklar yapılıyor ve Türkiye’nin hava üsleri ve diğer konularda yapacağı yardımlar için her türlü sinsi plânlar yapılıyor.
Bu ortamda biz emperyalistlerin ülkemizde kurdukları örgütleri, tasfiye edip yeni oluşturmaya çalıştığı örgütleri, patlattığı bombaları, katliamları tartışıyoruz. Bunları da yine emperyalistlerin yazdığı senaryolar çerçevesinde tartışıyoruz.
Emperyalist güçlerin tetikçilerinin oluşturduğu gündem ile halkım uyutuluyor.
Bize düşen görev, emperyalist güçlerin tetikçilerinin oyunlarını bozmak ve halka doğruları anlatmaktır. Ekonomik ve siyasi olarak kuşatılmış ülkemde, bunun zorluğunun farkındayız ve bunu aşacak güce sahibiz! Çünkü bu gücü inancımızdan alıyoruz!

TEŞEKKÜR

Geçen hafta KONYA TV’de “Serbest Kürsü” Programında “Yabancı Sermaye, Küresel Fonlar ve Çokuluslu Şirketler” konusundaki görüşlerimi, izleyicilerimle paylaşma fırsatı veren, Konya TV yöneticileri Sayın Mustafa Arslan, Ahmet Turan ve program yapımcısına,
“Kültür Yağmuru” programına konuk ederek; kültürel konularda görüşlerimi alarak, izleyicilerimle paylaşma fırsatı veren ve eserlerimi tanıtan çok değerli gazetesi-yazar Melehat Ürkmez’e en içten teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. F.A.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com