ROTASIZLARLA AYNI TARAFTA OLAMAYIZ.

ROTASIZLARLA AYNI TARAFTA OLAMAYIZ.

Fahrettin ALİŞAR
falisar@mynet.com

Türkiye’nin gündemini meşgul eden konuların başında; Avrupa Birliği, IMF’nin önümüze koyduğu olmazsa olmazlar, kapıldığımız akımlar geliyor. Kapıldığımız akımlardan kastım; AB(D)’nin hazırladığı, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi, Dinlerarası Diyalog ve Ilımlı İslâm Projeleri’dir.
Demokrasi, insan hakları kavramları gündemimizden hiç düşmüyor. Ama bu kavramların aslını değil, boyalı halini tartışıyoruz. Belirli bir kesim, bu milletin tarihi değerleriyle kavgayı, yıllardır bu değerler üzerinden sürdürüyor. Gerçek bu olduğu için de, niyet ne olursa olsun, akıbet berbat oluyor. Çünkü tarafların taleplerinden geriye doğru gittiğimizde, karşımıza hep aynı mihrak, “Batı” çıkıyor.
Türk toplumunu; Alevi-Sünni, Türk-Kürt, laik-antilaik, sağcı-solcu, diye boğuşturanlar; bugün de tutmuşlar bir başka senaryo yazmışlar ve bize de, “taraf olun!” diyorlar. Başka da bir şey demiyorlar.
Diyelim ki “taraf” olduk. Bu tarafgirlik topluma ne kazandıracak? Kaybeden kim, kazanan kim olacak? Veya kazanan olacak mı?
Sorunun cevabı çok açık. Kazanan tabii ki yine bu senaryoyu kim yazdıysa o olacak ve kaybeden; Boğaz’da rakı-balık kutlaması yapmayı düşünenlerle birlikte gireceği ilk camide şükür secdesine kapanacağı günler için dua edenler; yani sen-ben, hepimiz, yani millet olacak.
Bugün konuştuğumuz konulara bakın! Darbe, demokrasi, laik. Bunların hepsi “teferruat”. Türk toplumu bu teferruatlarla boğuluyor. Gündemimiz çalınıyor.
Peki ama teferruat olmayan ne? Teferruat olmayan; bu milletin, bu topraklarda binlerce yıllık milli kimliğiyle, varlık ve haysiyet içerisinde varlığını sürdürdüğü “maya”dır. İşte bu mayayı tekrar keşfettifimiz an, bu teferruatlarla uğraşmayız. Emperyalist güçlerin senaryo alanı olmaktan çıkarız. Aksi halde; Pentagon’da, Vatikan’da, İsrail’de hazırlanan projelerin uygulama alanı olmaktan çıkamayız.
Bu toplumun beyni, “bilgi kirliliği” ile alabora edildi. Toplum “bilgi kirliliğinde” televoleye teslim edildi. Bu teslimiyet; Soros beslemeli, tekelci medya kanalı ile başarıldı.
Toplum olarak öyle ortamdayız ki; Batı beslemeli kalemlerin, milli basına sıktığı kurşunlara şahit oluyoruz.
Bu millet; Koca Seyit’in yedi düvelin dev savaş gemilerine patlattığı top misali, bir “Koca Seyit” bekliyor.
O Koca Seyit’ler milli düşünenlerin verdiği destekle, milli basını güçlendirecektir. O millî basın; hiç beklemedikleri bir anda, aniden gelen bir manşetle, bir düşman zırhlısını tarihe gömecektir. Milli basının düşman zırhlısına atacağı kurşun, sizin verdiğiniz üç kuruşluk gazete parasıdır.
Milli basın; az kurşunla isabeti yüksek atışlar yapma kabiliyetine sahiptir. Çünkü bu tabyanın komutanları ustadır.
Bugün bu ülkenin fotoğrafı bulanık görünüyor, toplum bilgi kirliliği ile alabora olmuşsa, bunun en önemli nedeni; ülkenin “rotasının” olmayışındandır. Rotanız varsa, hedefe varmak için rüzgârınızı bulursunuz. Rotanız yoksa, başkalarının elinize verdiği harita ile yola çıkarsınız. Varacağınız yer, başkalarının belirlediği yer olur.
İlle de bir taraf olacaksak; rotasız, hedefsizlerle aynı safta, aynı takımda yer alamayız! Bunların tarafında olamayız!

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com