DAMAT FERİT’İN BİNDİĞİ, FRANSIZ SAVAŞ GEMİSİNİN ADI DA “DEMOKRASİ” İDİ.

DAMAT FERİT’İN BİNDİĞİ, FRANSIZ SAVAŞ GEMİSİNİN ADI DA “DEMOKRASİ” İDİ.

Fahrettin ALİŞAR
falisar@mynet.com

Küreselleşme; Amerika ve Batı’nın elindeki güç aracılığıyla, dünyanın diğer bölgeleri ile kurduğu ilişkidir. Bu emperyalist güçlerin; kendi çıkarları doğrultusunda, geleceği dizayn etme projesidir.
Küreselleşmenin dört özelliği vardır:
1. Ekonomik düzen: Kapitalizm
2. Din: Protestanlık
3. Dil: İngilizce
4. Slogan: Demokrasi
Bu sistemi ayakta tutan ve besleyen “çokuluslu” şirketlerdir. Bu şirketler; dünyadaki ekonomik dengeleri çok iyi takip etmekte ve güçlenen, öne çıkmaya çalışanları tasfiye etmektedirler. Örneğin, 1980’li yıllarda, Brezilya ve Güney Kore; ekonomik kalkınmalarını kısmen başarabilmişken, çokuluslu şirketler tarafından fark edilip, acilen düğmeye basılmış, kontrol altına alınmıştır. Bu kontrol altına alma; ülkeler, çokuluslu şirketler ile “evliliğe” zorlanılarak yapılmıştır.
Gayri millî kimliği, çok kültürlülüğü, yerelleşmeyi ve tüketim çılgınlığını dayatan küreselleşmenin önündeki en büyük engel; milli ekonomiler ve milli siyasi yapılardır.
Küresel güçlere göre; milli ekonomileri ve siyasi yapıları dağıtmanın en önemli yolu, “küçük etnisiteleri” desteklemektir. Çünkü küçülüp, lokmalar haline getirilen yönetimlerin denetimi ve sömürülmesi daha kolaydır.
Küresel güçlerin son yıllarda, bunun için kullandığı slogan, “demokrasi”dir. Demokrasi tuzağı ile aldatılan “milli yapıya bağlı” insanlar, ancak tuzağa düştükten sonra uyanabilmektedir.
Küresel güçlerin bu oyunu, eskiden beri süre gelmektedir.
Millî Mücadele’nin başladığı günlerde; işgalci emperyalist devletler, Paris’te bir “Paris Sulh Konferansı” topladılar. Adı “Sulh (Barış) Konferansı” idi ama gündemlerini “Anadolu topraklarının paylaşımı” oluşturuyordu.
Bu konferansa, zamanın Sadrazam’ı Damat Ferit bir heyetle katılmıştı. Damat Ferit’in Paris’teki “barış(!)” konferansına giderken bindiği Fransız savaş gemisinin adı “demokrasi” idi.
Adı “demokrasi” olan bu Fransız savaş gemisi; Çanakkale Savaşları’na katılmış, Çanakkale’yi geçmek istemiş ancak; etten duvar ören, Seyid Onbaşılar, Ezineli Yahya Çavuşlar, Yozgatlı Kınalı Kuzular, On beşlik Mehmetçikler sayesinde, Çanakkale’yi geçememişti.
Ne acıdır ki; bir neslimizin şehit düşerek yok olmasına sebep olan, bu emperyalist güçlerin savaş gemisine, kandırılmış, İngiliz Muhipleri Cemiyeti’ne üye olmuş, Sadrazamlık koltuğunda oturan Damat Ferit binebilmiş, Anadolu’nun pay edilmesi için toplanan konferansa katılabilmiştir.
Paris Sulh (!) Konferansı’nda Fransa’yı, zamanın Fransız Başkanvekili Elamenceau temsil ediyordu. Elemenceau, Damat Ferit’e 19 Haziran 1919 tarihli bir mektup verdi. Tarihçi-yazar Taylan Sorgun’a göre, Elemenceau mektubunda şöyle diyordu:
“- Türkler kabiliyetlerinin mahdut olduğu (sınırlı olduğu) bir sahada vazife ifasına (yapmaya) kalkışmakta ve neticede çok az muvaffakiyet elde etmektedir!”
Mektubun bu cümleleri, tamamen Türkleri aşağılamaktan başka bir şey değildi.
Bugün küresel güçlerin iki sacayağını oluşturan Amerika ve Avrupa Birliği’nin kullandığı en önemli slogan yine “demokrasi”dir. Bunun altında yatan tuzak, “Türkiye’nin ufalanması projesi” dir. Nereden mi anlıyoruz? Bizi ufalamak için kurdukları, besledikleri, korudukları PKK terör örgütünden.
Bunlar demokrasiyi; Müslüman Türk halkının hayrına değil, toplumun demokratikleşmesi için değil, kendi amaçlarının gerçekleşmesi için “ayrılıkları öne çıkarmak” için istiyor ve kullanıyorlar.
Bütün bunların yanında bu Milleti; dün olduğu gibi, bugün de aşağılıyorlar. Daha geçen gün “Avrupa Birliği Adalet Divanı”, “PKK’yı terör örgütü listesinden çıkarma kararı” aldı.
Bunun anlamı resmen, Müslüman Türk Milleti ile alay etmedir. Bu milleti aşağılamadır. Fransız Başkanvekili Elamenceau’nun, Damat Ferit’e yazdığı mektuptan hiçbir farkı yoktur.
Bize göre bu karardan sonra; Avrupa Birliği Ülkeleri ile, hâlâ “üyelik” görüşmeleri için yapılan toplantılara katılmak, aynen 1919’da Paris’te yapılan “Sulh(!) Konferansı” toplantısına katılmak anlamına gelir.
Unutmayalım! Damat Ferit’in bindiği, Çanakkale’ye saldıran Fransız savaş gemisinin adı da “demokrasi” idi. Sadrazam Damat Ferit’in Paris’te katıldığı; gündemi Anadolu’nun işgali olan, toplantının adı da “sulh (barış) konferansı” idi.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com