BAYRAMA “NEFİS PUTLARINIZI” KIRARAK GİRİN

BAYRAMA “NEFİS PUTLARINIZI” KIRARAK GİRİN

Fahrettin ALİŞAR
falisar@mynet.com

Yarın “mübarek Ramazan Bayramı.” Bu bayram arefesinde, sizinle bir “nefis muhasebesi” yapmak istiyorum. Ve bu muhasebeden sonra, sizden “nefis putlarınızı kırmanızı, teslimiyete boyun eğmemenizi, küresel sermayenin Müslümanlara biçtiği kefeni yırtmanızı, Haçlı-Siyon ittifakının oyununu bozmanızı” isteyeceğim.
Ülkemizi ekonomik olarak zayıflatmak, bölmek, “Büyük İsrail”i gerçekleştirmek, Irak-Türkiye-İran topraklarının bir kısmını da içine alan, “İsrail güdümlü Kürt Devleti” oluşturmak için, Türkiye’ye karşı kurulan “PKK terör örgütü”nün; Mehmetçiklerimizi, vatandaşlarımızı şehit ederken, bu örgütü Amerika’nın koruyucu kanatları altında görmek, ABD’nin bu örgüte silâh ve eğitim desteği sağladığını bilmek, buna rağmen; kendimizin seçtiği yöneticilerin; “ABD stratejik ortağımızdır” demesini izlemek, biz Müslümanlar için nasıl bir duygu?
Ülkemize karşı kurulan terör örgütü PKK’nın yöneticilerini barındıran, uyuşturucu, kadın ticareti gibi gayri ahlâki kazançlarına zemin hazırlayan, terör örgütünün bu kazançlarını bankalarında muhafaza eden, “Avrupa Birliği Ülkeleri”ni izlemek, bunların açıkça PKK’yı desteklediğini bilmek, buna rağmen “ille de Avrupa Birliği” paranoyasına kapılan yöneticilerle yönetilmek, biz Müslümanlar için nasıl bir duygu?
12 sivil vatandaşımızın, 13 Mehmetçiğimizin şehit olduğu akşam, “TMSF’nin kontrolündeki Televizyonların” eğlence programları yayınlamasını, şovlar yapıp dansöz oynatmasını, şehitlerimizin hatırasına saygısızlık yapmasını izlemek, biz Müslümanlar için nasıl bir duygu?
Filistin’de, İsrail’in yaptığı Müslüman katliamını televizyon ekranlarından izlemek; sanki bu olayın gerçek değilde, bir film senaryosuymuş gibi kabullenmek ve izlemek, biz Müslümanlar için nasıl bir duygu?
İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlara seyirci kalmak bir tarafa, bu katliam bombardımanını yapan, Filistinli kadınlar ve çocukların üzerine misketler yağdıran İsrail Savaş Uçakları’nın, alenen “uçuş eğitimini”, Müslüman Türk Beldesi Konya’da yapmasını bilmek ve bunu öylece seyretmek nasıl bir duygu?
Irak’ın, Haçlı kasaplar eliyle kelimenin tam anlamıyla bir kan gölüne çevrilmesini izlemek nasıl bir duygu?
Irak’ı bu hale getirenlerin, bizim seçtiğimiz yöneticilerimizin “stratejik ortağı” olmasını bilmek, ABD’nin, İngiltere’nin, onlarla birlikte Irak’ı işgal etmiş AB üyesi diğer ülke askerlerinin, evlerde, cezaevlerinde Müslüman kadınların ırzına geçme sahnelerini izlemek, bunu bile bile hiçbir şey yokmuş gibi, yaşantımıza devam etmek nasıl bir duygu?
Telafer’i, Felluce’yi, haftalarca, aylarca bombardımana tutan ABD uçaklarını, ABD tanklarını izlemek, buradaki Müslümanların katliamına seyirci kalmak nasıl bir duygu?
Müslüman bir ülke olan Afganistan’ın, Haçlı Orduları tarafından işgalinde, bu Haçlılarla birlikte Türkiye’nin de orada bulunması nasıl bir duygu?
Yıllarca 1915 olaylarını bahane ederek, “sözde Ermeni soykırımı” palavrasını ısıtıp ısıtıp önümüze konulmasını, Azerbaycan topraklarının üçte birinin Rus destekli Ermenistan işgalinde olduğunu bilmek ve öylece izlemek nasıl bir duygu?
Rum’u, Kıbrıs’ın tamamı adına, Avrupa Birliği’ne kabul edip, bize “..şunları, ...bunları da değiştirin!” hemen onun ardından, “hayır eksik, şunları da!” diyerek alay eden AB güçlerini bilmek ve izlemek nasıl bir duygu?
Kuzey Irak’ta Mehmetçiğin başına çuval geçirilmesini bilmek ve izlemek nasıl bir duygu?
Suriye’ye Türk hava sahasını kullanarak saldıran, özür bile dilemeyen Haçlı/Siyon ittifakını bilmek ve izlemek nasıl bir duygu?
Türkiye’deki “küresel sermaye”nin kuşatmasını, seçimlerde küresel sermaye kaynaklı sıcak paranın zaferini bilmek ve izlemek, Sıcak paranın Müslüman Türk Beldelerinin en uç noktalarına kadar kol gezdiğini görmek ve izlemek nasıl bir duygu?
*****
Biz bunları söylerken, birilerinin çıkıp: “ne yapalım, dünyaya mı kapanalım!” gibi bir düşünceyi ileri sürmeleri ne kadar acı. Bu düşünceyi savunanlara demeliyiz ki; “siz ‘bu icraatları yapan dünya’ ile mi berabersiniz?” “Sizin kapanmayalım dediğiniz dünya, kime karşı kurulan bir dünya?”
Nedense, bu emperyalist güçlerin işgal ettiği alanlar, dün Osmanlı’nın hükmettiği topraklar. Petrol ve doğal gaz kaynağı olan topraklar. Bu coğrafyada yaşayanlar da hep Müslümanlar. Hedefte hep Müslüman Ülkeler var.
Şayet “ne yapalım, dünyaya mı kapanalım!” düşüncesinden hareket edecek olursak, “biz her zaman Haçlılarla, Siyonizmle birlikte olmalıyız!” düşüncesi ortaya çıkar. Peki kime karşı bu Haçlı/Siyon İttifakı ile birlikte olacağız? Tabii ki Müslümanlara karşı!.
Lütfen bu Mübarek Ramazan Ayı’nın son günü, nefis putlarımızı kıralım. Teslimiyete boyun eğmeyelim. Küresel sermayenin biz Müslümanlara biçtiği kefeni yırtalım. Haçlı/Siyon İttifakının oyununu bozalım.
Müslüman olarak eğer; “nefis putlarımızı kıramazsak” korkarım ki, yarın Allah (c.c.) korusun, bu coğrafyada, “mübarek Ramazan Bayramları”mızı da kutlayamaz hale geleceğiz.


MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Nefis Putlarınızı kırmanız dileği ile, Allah’ın rahmeti, bereketi, sevgi sultanı Hz.Muhammed (s.a.v)’in muhabbeti üzerinize olması temennisi ile, “Mübarek Ramazan Bayramınızı” kutlarım. F.A.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com