MUHTEŞEM SÜLEYMAN’IN HİZMETKÂRLARI

MUHTEŞEM SÜLEYMAN’IN HİZMETKÂRLARI

Fahrettin ALİŞAR
falisar@mynet.com

İngiltere Kraliçesi Elizabeth 37 yıl aradan sonra Ankara’ya geldi. AB fonları ile beslenen medyanın; “şöyle yapacak”, “böyle yapacak” sözleri ile başlayan, öve öve, ballandıra ballandıra bitiremediği bir ziyaret oldu.
Besleme medyanın harikuladeliğine bir bakın:
“-Majesteleri hoş geldin!”
“-Majesteleri Anıtkabir’i ziyaret edecek!”
“-Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya’daki yemeğe ‘smokinli’ katılacak!”
“-II. Elizabeth (hitap edildiği şekliyle) ‘majesteleri” Türkiye’ye işte böyle geldi!”
(Bu arada aynı akşam, “majesteleri!”nin geliş haberini canlı olarak sunan “sicilli yalaka” haber sunucusu M.Ali Brand “smokinli” kıyafeti ile AB yetkililerinden tam not aldı!)
Devletin televizyonu TRT’nin kimlerin elinde olduğu, bu ziyaret haberleri ile bir kez daha netleşmiş oldu. Kraliçe Elizabeth ile ilgili haberde, TRT haber sunucusunun; Kraliçe isminin geçtiği her cümlede, “Kraliçe Elizabeth, hitap ediliş şekliyle, Majesteleri” cümlesini kurması sanki bir “müstemleke ülkesi”nin yayın organı görüntüsü verdi.
Peki İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in Türkiye ziyareti neyi ifade ediyor?
İngiltere için Türkiye; Batı yörüngesinden çıkmamalı, borçlandırılarak Batı’ya bağımlı halde elde tutulmalıdır. Borçlandırılma; ya ABD konrolündeki Dünya Bankası ile sağlanmalı ya da AB konrolündeki Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası kanalıyla başarılmalıdır.
İngiltere Kraliçesi, Türkiye ziyareti ile ABD’ye de bir mesaj vermektedir. Bu mesaj; “İran’a karşı Türkiye’yi yeterince Batı’nın yanına alamadınız, siyasi taviz karşılığı kredi açma yetkisini bir süreliğine AB’ye (İngiltere’ye) bırakın, Lozan’da da sizin aldığınız gizli tavizler yüzünden geri adım attık. Lozan’da tanıdığımız hakları birer birer geri alacağımızı söylemiştik, şimdi siz araya girince işler karışıyor” mesajıdır.
Yani İngiltere ABD’ye diyor ki:
“-Tarihte olduğu gibi, Türklerin hakkından ancak İngiltere gelir, biraz da siz bizi destekleyin!”
Emperyalist İngiltere; Türkiye’yi yok etmek için giriştiği Birinci Dünya Savaşı sonucunda, süper güç olma özelliğini kaybetti. Türkiye’nin “Kuvayı Milliye Hareketi” sömürge ülkelerini harekete geçirdi. Üzerinde güneş batmayan İngiliz İmparatorluğu çöktü. İngilizler adaya sıkışıp kaldı. Her fırsatta sinsi plânını uygulamaya çalışan İngiltere; bunun intikamını almaya çalıştı ve çalışmaya devam ediyor.
İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in Türkiye zayeretini bu çerçevede değerlendirmek lâzımdır.
Siz sicilli yalakalardan; “smokinli” M.Ali Brand’ların, Mehmet Barlas’ların süslemeli, boyalı haberlerine kanmayın!
Bu sicilli yalakalar ne diyor?
“-Avrupa’nın sesi Türkiye’de har zaman duyulmalıdır!”
“-AB’nin sözünü her zaman dinlemeye mecburuz!”
Bu ülkenin bir Bakanı, Avrupa Birliği Marşı eşliğinde yapılan, “Liselerarası Avrupa Birliği Bilgi Yarışması” nın ödül töreninde aynen şöyle diyor:
“-İçimizde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmemesi için propaganda yapan Merkel ve Sarkozy’ler var!”
Sayın Bakan! Türkiye’de Avrupa Birliği’ne karşı dimdik duran Merkel ve Sarkozy’ler yok! Senin gözünü “AB kara sevdası” bürüdüğü için, rüyanda gördüğün bu isimleri sayıklıyorsun! Türkiye’de Emperyalist AB’ye karşı, dimdik duran, millî düşünen, millî yazan Mehmed’ler, Ahmed’ler var! Bu Mehmed’ler, Ahmed’ler; Türkiye’ye müstemleke ülkesi gözüyle bakan; Olli Rehn’lere, Barroso’lara, Lagendjik’lere karşı, milletini uyarıyor. Yani senin gibi işbirliği yapmıyor. AB Marşı eşliğinde program tertip etmiyor. Sana “AB Marşı”nın sözlerini hatırlatıyor!
Avrupa ve ABD dün de, bugün de emperyalisttir. Her kuruşlarında, köle ticaretinden, soykırıma varana kadar sayısız insanlık suçları vardır. Bunların varlık sebebi; “demokrasi”, “insan hakları”, “adalet”, “mazlumların yanında olma” asla değildir. Irak’a demokrasi diye, Afganistan’a insan hakları ve terörle mücadele diye girmediler mi? İnsan hakları diye girdikleri ülkede insan bırakmadılar. Sağ kalanlar ise insanlıklarını yitirdiler.
İşte bizim içimizdeki AB işbirlikçileri, AB fonundan beslenen M.Ali Brandlar, sicilli yalaka Mehmet Barlaslar, bu Batı’dan medet ummaktadır.
Türkiye’nin bu fotoğrafına bakıyor ve yaşlı gözlerimle “Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman”ı düşünüyorum. Kendisinden yardım dilenen Avrupalılara, bazı imtiyazlar lütfettiğini, fermanlarında kullandığı cümlelerin başına “kapitula” eklettiğini, verdiği “imtiyazları” ve gelinen noktayı bir sinema şeridi gibi izliyorum.
Kim bu Olli Rehnler, Barrosolar, Lagendjikler? Bunlar “Muhteşem Süleyman’ın Hizmetkârları”nın torunları.
Muhteşem Süleyman’ın lütufta bulunduğu “hizmetkârları”nın torunları; Olli Rehnler, Barrosolar, Lagendjikler, şimdi başımıza dikilmiş talimat veriyorlar. Muhteşem Süleyman’ın torunları da “emrinizdeyiz!” mesajı veriyorlar. Ne acı bir tablo!

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com