İÇİMİZDEKİ YANAKALAR

İÇİMİZDEKİ YANAKALAR

Fahrettin ALİŞAR
falisar@mynet.com

“Göründüğün gibi olmak”, “olduğun gibi görünmek” insanda olması gereken en önemli özelliklerdendir.
Günümüzde yaşanan bazı olaylara baktıkça, geçmişe bir yolculuk yapıyor; millî mücadele öncesi “mütareke basını”nın, Batı’nın istekleri doğrultusunda, “sömürge” olmayı, “mandacılığı” nasıl açıkça savunduğunu düşünüyorum. O zamanın gazetelerini karıştırırsanız, Batı hayranı çoğu sözüm’ola yazarın, “Hıristiyan’ın Müslüman’a tahakküm hakkı olduğuna” inandığını görürsünüz.
Ama o zamanki “mütareke basını”nın safları belli, niyetleri açıktı. Ya “günümüzdeki mütareke basını”na ne demeli? Safları belirsiz, niyetleri açık değil!
“Ilımlı İslâm” şemsiyesi ile, “Dinlerarası Diyalog” edebiyatıyla “çan sesi” ile iftar programları, kendi yazılı görüntülü medyalarının manşetlerinden inmiyor. Neymiş efendim, “diyalog” muş!.. Kiminle diyalog? Hıristiyan ile, Yahudi ile. Bunlarla yüz yüze görüştüğünüz zaman size; millî ve manevî değerlerden dem vurur. Bu dem vurma, onların millî ve manevî değerleri birer “araç” olarak kullandıklarının en önemli göstergesidir. Bir Müslüman; dinine küfredenle oturup, yemek yiyemez, iftar açamaz, hasbihal yapamaz!..
AB(D)’ci “yanaka basını” şayet, “millî ve manevî değerlere” bağlı ise, bunu bir “araç” olarak kullanmıyor ise, neden Şeytan Âyetleri kitabıyla, İslâm’a ve Müslümanlara hakaret eden Salman Rüşdi ile, soykırım iftiracısı Orhan Pamuk’un, Amerika Birleşik Devletleri’nin himayesinde “fikir düellosu” adıyla tertiplenen toplantıyı okuyucularına duyurmuyor?
ABD’de koruma altında bulunan Salman Rüşdi ile Orhan Pamuk neyin “fikir düellosu”nu yapacaklar? İslâm’ı Müslümanları aşağılamanın, karalamanın, herşeyden önemlisi Müslümanları, onların tabiri ile “ılımlılaştırma”nın düellosunu yapacaklardır! Bizim “yanaka basın”da, bu haber ile ilgili bir tek cümle yok.
AB(D)’ci yanaka basın; Salman Rüşdi’nin, İslâm’a hakaret ettiği için İngiltere’de, Amerika’da en ihtişamlı şatolarda, malikanelerde ağırlandığını da hiç yazmadı.
Yanaka basın; Orhan Pamuk’un Müslüman Türk Milleti’ni “soykırımcı” ilân etmesinden sonra, Amerika’da 1.8 milyon dolara ev aldığını da hiç yazmadı, yorumlamadı.
Daha geçen aylarda Libya’da bir olay yaşandı. Libya’da çöl ortasında çeşitli hastalık ile boğuşan çocuklara “şefkat eli” uzatmak amacıyla, Dünya Sağlık Örgütü’nün organizesi ile, bu ülkeye giden beş Bulgar hemşire, “tam 428 çocuğa” gizlice “HİV virüsü” şırınga ettiler.
Olup bitenlerden şüphelenen Libya Sağlık Bakanlığı, bir uzman heyet kurarak olayı araştırdı ve sonuç tam bir “insanlık suçu” idi. Bir gayri Müslüm Filistinli doktor ve beş Bulgar hemşire, “tam 428 çocuğa” “AIDS virüsü” bulaştırmaktan idama mahkum edildi.
İdam kararından sonra, Batı Dünyası ayağa kalktı. Libya hükümetinden “yeniden yargılanmalarına” karar aldırtıldı. Trablusgarb mahkemesinden ikinci kez “idam” kararı çıktı.
Bu kez devreye “AB komiserleri” girdi. Son sözü Libya hükümetine söyletti.
Libya Yüksek Adalet Divanı, “idam” kararını yeniden bozarak, “ömür boyu hapis” cezasına çeviriverdi. Bu da yetmedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi Cecilia’nın refakatında, özel bir uçakla Bulgaristan’a getirilen ve “kırmızı halılar” ile karşılanan doktor ve hemşireler, AB bünyesinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından “ödül yağmuruna” tutuldu.
Bu olayla ilgili olarak senaryolar yazıldı. Amerikalı senaristlerce yazılan senaryolar, şimdi Hollywood’da kameralara film olarak çekiliyor. Çok yakında sinema ve televizyonlarda film olarak izleyeceğiz.
Bunun ödüllük, sinemalık neyi var Allah aşkına! Sadece, “tedavi etmeleri” için ellerine teslim edilen tam 428 masum çocuğa, daha hayatı bile tanımamış olan minik bedenlere “ölümcül virüs” bulaştırmak, ne ile ifade edilebilir? Elbette bu bir vahşettir. Bu vahşeti, “bir Müslüman” işlese idi, bu Batı ayağa kalkar, ölüm cezasının derhal kaldırılıp, daha sonra serbest kalmaları için uğraşır mıydı? Yoksa onların derhal “idam” edilmelerini mi talep ederdi?
Bu olayı; “medeniyet” ile “Batı”nın asla beraber anılamayacağını, içimizdeki “yanaka basının”, bu olayları küçücük paragralar arasında geçiştirdiğini izah etmek için anlattım.
İçimizdeki “yanaka basının” bir kısmı “laiklik” kisvesi ile Batı’yı “medeniyetin beşiği” olarak görüyor. Diğer kısmı da; Batı’yı “şefaat kapısı” olarak görerek, okuyucularını buna göre yönlendiriyor.
Batı; kendinden olmayanları “insan” bile saymayan bir anlayışın hakim olduğu, “insanlık suçu” işleyip, bunu örtmek için; hukuku, adaleti, insan haklarını kullanan, “tek dişi kalmış bir canavardır.”
Batı’ya göre; vahşete kurban giden zavallı “Libyalı çocuklar”, sırf Müslüman oldukları için “insan” bile değildir.
Batı’nın bu fotoğrafına rağmen hâlâ bu Millete; Batı’yı “medeniyet” olarak sunmaya çalışan, “içimizdeki yanakalar” hiç utanmıyorlar. Çünkü bunların hâyâ damarları çatlamış.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com