İNGİLİZ VATANDAŞI BAKAN MEHMET ŞİMŞEK KİM Mİ?

İNGİLİZ VATANDAŞI BAKAN MEHMET ŞİMŞEK KİM Mİ?

İşte ingiliz vatandaşı olup kabinede yer alan ve Kraliçeye sadık kalma yemini eden Bakan Mehmet Şimşek'in önceki hayatı okuyun seveceksiniz
ÇOK ULUSLU BAKAN
Çok uluslu bir bakan
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in İngiliz vatandaşı olduğu ortaya çıktı kıyamet koptu.
Yahu haftalar önce yazdık “Mehmet Şimşek ABD Büyükelçiliği çalışanıdır” diye, kimse ses çıkarmadı da, şimdi mi kıyamet kopuyor.
Mehmet Şimşek’e sihirli bir elin değdiğinin yeni mi farkına vardınız.
Hadi bir daha hatırlatalım Bakanımız Şimşek’i...
1. Körfez Savaşı’nın ardından bir grup peşmerge, CIA tarafından Irak’tan toplanıp ABD’nin Guam Adası’ndaki üssüne götürülmüştü.
Burada eğitilip, ileride kurulması muhtemel Kürdistan’ın “elitini” oluşturacaklardı.
Guam’a götürülen bu Kürt peşmergeler orada 10 yıl eğitildiler ve 2. Körfez Savaşı sırasında Kuzey Irak’a geri getirildiler.
Guam’a götürülen bu Kürt peşmergeler ile CIA yetkilileri arasındaki tercümanlık görevini kim yapıyordu sizce?
Evet bildiniz.
ABD Büyükelçiliği’nde görevli tercüman Mehmet Şimşek.
Elçilik Tercümanı Mehmet Şimşek, şimdi evli olduğu Amerikalı eşiyle de bu görevi sırasında tanışıp evlendi.
Şimşek daha sonra Türkiye’de bir aracı kurumda çalıştı.
Kısa süre sonra oradan istifa etti ve birdenbire kendini Merrill Lynch’in Londra bürosunda üst düzey bir görevin başında buldu (Hani şu Sabah-ATV ihalesi için Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen Merrill Lynch).
Orada bir süre çalıştı. Bu arada AKP’li medya tarafından bir güzel parlatıldı ve seçim öncesi AKP’den milletvekili adayı olmak için Türkiye’ye döndü.
Seçildi ve bakan yapıldı.
Şimdi öğreniyoruz ki, eş durumundan zaten ABD vatandaşı olan ABD Büyükelçiliği tercümanı Mehmet Şimşek, arada derede İngiliz vatandaşı da olmuş.
Ne güzel çok uluslu bir bakanımız var.
Anlayamadığımız çokuluslu şirketin merkezinin nerede olduğu.
ABD’de mi, Londra’da mı? Basında yer alan haberlerde Bakan Şimşek'in Türk vatandaşlığını koruyarak İngiliz vatandaşlığına geçtiği yazılmış, Kraliçe 2. Elizabeth'e sadakat yemini eden Şimşek, sorular üzerine 'Bu konuda yasak mı var?' demişti. Danışmanları, Şimşek'in, Merill Lynch yatırım bankasında çalıştığı dönemde Avrupa ve ABD'de daha rahat hareket edebilmek adına bu yönde bir tercihte bulunduğunu söyledi.
Oysa Avrupa Birliği üyesi ülkelerde geçerli olan Schengen vizesi İngiltere'de geçerli değil. Şimşek'in siyasete girme kararını apar topar aldığı bu nedenle İngiliz vatandaşlığından çıkmadığı belirtildi.
Türkiye Hazinesi'ni yöneten Şimşek, İngiliz vatandaşı olmak için şu yemini etmişti: "Yüce Tanrı’nın önünde yemin ederim ki, Britanya vatandaşı oluşumla birlikte, kanunlar doğrultusunda, Majesteleri Kraliçe İkinci Elizabeth’e, varislerine ve haleflerine gerçek bir sadakatle bağlanacağım. Birleşik Krallığa sadık olacağım Onun hak ve özgürlüklerine saygı duyacağım."
Fatih Altaylı

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com