KÜRESEL BARONLARIN MEÇHUL FONLARI

KÜRESEL BARONLARIN MEÇHUL FONLARI

Fahrettin ALİŞAR
falisar@mynet.com

Küresel emperyalizmin çirkin yüzü; “bukelemun” gibi değişiyor ve farklı boyutlarda ülkemizin geleceğini etkilemeye devam ediyor.
Artık eski yöntemler kullanılmıyor. Kaynağı belirsiz fonlarla yeni yöntemler devreye sokuluyor.
Daha düne kadar ülkeler; askeri tehditlerle, siyasi akımlarla tehdit edilirdi. Bu yöntemlerle gözdağı verilirdi. İçten bölünerek, parçalanarak yönetilirdi. Askeri güç ile tehdit edilir, emperyalist emele böyle ulaşılırdı.
Günümüzde bu eski yöntemler kısmen sürse bile, artık “ekonomik tehdit yöntemi” kullanılmaktadır. Ülkeler; fiziki olarak ele geçirilmek yerine, “stratejik varlıkları” ele geçirilerek işgal edilmektedir.
Yeni yöntemin en önemli silahı “sıcak para” dır. Sıcak para kıskacı, ekonomik olarak dışa bağımlı ülkeler için bir “kefen” gibidir.
Dünyada kaynakların azalması, sıcak para sahiplerini “azgın boğaya” dönüştürmüştür. Bu azgın boğalar; güçsüz gördüğüne, çoğu zaman da gözüne kestirdiğine saldırmaktadır.
Artık küresel patronların sıcak para gücü, stratejik kaynakları ele geçirme hamleleri “değişken bir kâbus” gibidir.
Küresel patronlar; sıcak para gücü silâhlarını, Türkiye gibi ülkelerde, “iktidarlara diz çöktürme projesi” olarak kullanmaktadırlar.
Hedye fonlarıyla dalgalanmalar meydana getirilmekte, ülke kaynakları emilmekte, yani millet fakirleştirilerek, borçlu yaşamaya zorlanılmaktadır.
Ülke halkı; kredili hayata, borca bağlı hayata alıştırılmaktadır.
Borsa ve bankalar yabancılaştırılmaktadır. Milletin ekonomik istikbali mühendislik ürünü kredi projeleriyle ipotek altına alınmaktadır.
Zincirleme olarak bütün bunların ardından; krediler iflas etmekte, işsizlik çığ gibi büyümektedir.
Sürekli kriz ve dalgalanma korkusu yaşanmaktadır.
****
Küresel patronların sıcak parası; tek tuşla borsadan kaçar ve ardından faizler yükseltilir. Hemen ardından yükselen faiz oranları ile bu sıcak para, borsaya geri döner.
Sıcak paranın borsaya dönüşü, bazen “IMF anlaşması” olarak sağlanır.
Küresel patronların sıcak parası; bu formattaki para krizlerinden nemalanır. Yani küresel patronlar, bu tip krizleri sever ve ondan beslenirler.
Bu “türbülanslar”, “küresel baronlar”ın karanlık fonlarını iyice güçlü hale getirmektedir.
Günümüzde dünyadaki iktidarları deviren, değiştiren yeni tehdidin adı “meçhul fonlar”dır.
Artık dünyanın kriptoları değişmiştir. Sıcak savaşların yerini, “zahmetsiz ekonomik savaşlar” almıştır.
Küresel baronların emrindeki 2 trilyon dolar meçhul fonlar, ülke ekonomimiz üzerinde sıcak tehdit olarak durmaktadır. Küresel baronların bu tehdidi, ülkemizin bugünkü fotoğrafına bakacak olursak, uzun süre süreceğe benzemektedir.
Küresel baronların meçhul fonları; ülkemizi ekonomik çıkmaza sokmuş, halkımızın önceliklerini değiştirmiş, değerler üzerindeki hassasiyetlerini farklılaştırmıştır.
Yani milletimizin “direnç noktaları” zayıflatılmıştır.
22 Temmuz da göstermiştir ki; milletimizin öncelikli değerleri artık değişmiştir. Değerler üzerindeki hassasiyetleri de farklılaşmıştır. Öncelikleri kişiselleşmiştir. Halkımız önümüzdeki ciddi tehditleri değil, kişisel kazanımları tercihe yönelmiştir.
Ülkemizin bu fotoğrafı; küresel baronların meçhul fonlarının, ülkemizde kazandıkları zaferi göstermektedir.
Küresel baronların meçhul fonları, “zahmetsiz ekonomik savaşı” şimdilik kazanmıştır. Bakalım bunun rövanşı nasıl olacaktır?
Rövanşı “milli kimliğini kazanmış” Müslüman Türk Milleti’nin şerefli bireyleri belirleyecektir.

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com