GERİLİM ÜZERİNDEN MENFAAT, “YAHUDİ STRATEJİSİ”DİR.

GERİLİM ÜZERİNDEN MENFAAT, “YAHUDİ STRATEJİSİ”DİR.

Fahrettin ALİŞAR
falisar@mynet.com

Bugün Türkiye’nin gündemini; TÜSİAD içerisinde yuvalanan ve “küresel sermayenin” acentalığını yapan “tekelci sermaye patronlarının” emrinde olanlar belirliyorlar.
Türkiye’de servetleri toplamı 100 milyar doları aşan 22 bin “süper zengin” aile var. Bunların 3 bininin 8 milyar dolarlık servetini Akbank yönetiyor. 22 bin ailenin servetleri, 100 milyar doları aşıyor. Türkiye’deki “özel bankacılık” birimleri bu paranın 15 milyar dolarını yönetiyor. Bu rakamın 8 milyar dolarlık bölümü, Akbank Private Banking tarafından yönlendiriliyor.
Türkiye’deki 22 bin “süper zengin” ailenin 100 milyar doları aşan servetinin 60-70 milyar dolarını “her ihtimale karşı” yurtdışında tutuyor. Sadece Akbank’ın yönettiği en büyük kişisel servet, 1 milyar dolara yakındır. (Akbank’ın Private Banking’den (özel bankacılık) sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fikret Önder’in, ünlü İngiliz Finans Dergisi Euromoney’den, aldığı ödül sonrası yaptığı değerlendirme konuşma metni.)
TÜSİAD yöneticilerinin, saklamak istediği hakikat ortada. Gelir dağılımında oluşan korkunç adaletsizlik ve en önemlisi “servetlerinin % 70’ini her ihtimale karşı, Türkiye’ye emanet edememeleri.”
TÜSİAD; “gerçek gündemimiz türban değil, ekonomidir!” diyerek, “servetlerinin yurt dışına taşıyamadıkları, % 30’luk bölümüyle” ilgili endişeni sergilemektedir.
Emirlerindeki yazılı-görüntülü medya ve tetikçi kalemleri ile, kendi istedikleri doğrultuda gündem belirlemektedir.
Bugün Türkiye’deki cinnet kültüründen, TÜSİAD sorumludur.
Fukaralaşan insanları dilenci durumuna düşürmekten, TÜSİAD sorumludur.
On kişiden yedisinin banka ve tefeci kapısında kıvranmasından, TÜSİAD sorumludur.
TÜSİAD; Avrupa Birlikçi, Amerikancı ve İsrailci’dir.
Üniversite kapılarında yaşanan “rezalet” tam sona erecek iken, yurtdışına gitme imkânı olmayan, fakir-fukara çocukları yeniden “eğitim haklarına” kavuşacak iken, hemen “provokatörleri” devreye sokan, gündemi eline alan bunlardır. Darbe çağrıları, başörtülü kızların notlarını kırma gibi çığlıkları ardı ardına sıralayan bunlardır. Olmayan ihtimaller üzerinden yola çıkıp, halihazırdaki zulmü bir hak olarak dayatan bunlardır.
Değerli okuyucularım! Gerilim üzerinden menfaat teminine kalkışmak, geleneksel bir “Yahudi stratejisi” dir.
Müslüman Türk Milleti, “laik-antilaik” diye bölünüp, parçalandıkça, “suni gündemler” ile oyalandıkça, bu durumdan kim veya kimler kârlı çıkacak?
Elbette emperyalist Amerika! Başka kimler? Avrupa Birliği ve tabii ki İsrail.
Yani bugün “laik-antilaik” kutuplaşmasına zemin hazırlayıp, birlik ve bütünlüğü parçalama çabaları kesinlikle emperyalizmin bir eseridir.
BOP kapsamında Türkiye’yi kendi emelleri doğrultusunda yeniden dizayn etmek isteyen emperyalistlerin yerli Ulakları, ellerini ovuştura ovuştura yangının üzerine körükle gidiyorlar.
Bugün meydanlara inen “provokatörlerin” beslendikleri kaynakların izini takip edin, hangi mahfillere hizmet ettiklerini çok iyi görürsünüz.
Perde gerisinde “Yahudi stratejisi” uygulayıp, “provokatörleri” devreye sokan emperyalistlerin “Yerli Ulakları”nın oyununa gelmeyelim. “Laik-anti laik kutuplaşması” oyununu bozalım! Bu sorunun çözümünde samimi olanlara yardımcı olalım! Aksi halde “Yahudi stratejisi uygulayanlar”ın oyununa gelmiş oluruz!

Hiç yorum yok:

FAHRETTİN ALİŞAR

FAHRETTİN ALİŞAR


1963 yılında Konya'nın Derbent İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya'da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi'nde tamamladı. A.Ü.de lisansüstü eğitimini (mastırını) bitirdi. Yüksek lisans tezini "Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı" konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ'ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin'de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi'nde yayınladı.

10 yıl süreyle Mersin'de, İçel Kültürü Dergisi'nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu'na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları'nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

· İçel Çocuk Folkloru
· KKTC Çocuk Folkloru
· DERBENT
· ÇİĞİL TÜRKLERİ ve AŞAĞIÇİĞİL
· Nefsimize Zor Gelen Yazılar
· Kamuda Görevde Yükselme Kitabı (GYS)
· Konya Çanakkale Şehitlerimiz
· Derbentli Şehitlerimiz

YAYINA HAZIR ESERLERİ

·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

falisar@mynet.com